donderdag 13 februari 2014

The Body Shop Tea Tree Oil

Enkele maanden geleden liep ik binnen bij The Body Shop en liet mijn ogen dwalen over de schappen met gezichtsverzorging. Plots zag ik een rij met kleine, schattige groene flesjes staan: Tea Tree Oil. 


Het kleine flesje maakt deel uit van de Tea Tree Skin Clearing-lijn van The Body Shop en is samengesteld voor mensen die veel last hebben van een onzuivere huid. De producten bevatten alleen tea tree olie-bestanden waarvan het klinisch bewezen is dat het helpt te zorgen voor een zuiverdere huid.

De olie wordt gemaakt van de bladeren (zoals de naam al doet vermoeden) van de theeboom die vooral in Australië groeit. Het kan gebruikt worden voor tal van toepassingen en is echt all-round. Ik was vooral geïnteresseerd in de toepassing waarvoor The Body Shop het vooral gebruikt: onzuivere huid. Maar als je meer info wil, kan je zeker terecht op : teatreeolie.net

Ik heb nooit echt last gehad van veel onzuiverheden (bedankt, moeder!), maar zo nu en dan heb ik zoals iedereen wel eens een puistje hier en daar. Vooral op mijn voorhoofd blijf ik mini onzuiverheden terug vinden en er boos naar staren in de spiegel helpt jammer genoeg niet. Op Engelse beauty blogs hoorde ik erg veel over tea tree olie en ik besloot de proef op de som te nemen en nam deze baby mee naar huis voor 9 € voor 10 mlGebruik: Je kan tea tree olie verlengen met water, maar ook puur gebruiken. Van deze tweede manier maak ik vooral gebruik om puistjes op mijn gezicht te verhelpen. Voor het slapen gaan steek ik daarvoor een wattenstaafje in de opening en draai het flesje om. Op deze manier ben je er zeker van dat je niet kan morsen. Daarna stip ik de onzuiverheden op mijn huid aan.

Beoordeling: De geur van tea tree olie is nogal sterk en ik kan deze vooral vergelijken met een iets zwaardere Vicks Vaporub-geur, blegh. Gelukkig heb je maar een beetje nodig! Maar ik wil dit gerust helemaal vergeten omdat het gewoon echt werkt! Mijn puistjes en onzuiverheden op mijn voorhoofd zijn praktisch verdwenen na een nachtje slapen. Héél handig als je de volgende dag een belangrijke afspraak hebt of een spannende date.

Wat zijn jouw ervaringen met Tea Tree Olie?

5 opmerkingen:

 1. Oh, wauw, dat klinkt erg goed!! Ik heb momenteel voor mijn doen best veel last van onzuiverheden en ook bij mij werkt boos in de spiegel kijken niet haha :p Ik ga vanmiddag meteen even langs The Body Shop :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen! Ze hebben een hele lijn met tea tree olie en daar zitten zeker een aantal producten tussen die je gaan kunnen helpen!

   Verwijderen
 2. Oh, dit klinkt goed! Ik kan helaas ook nog wel eens last hebben van onzuiverheden, dus dan is dit een prima product daarvoor! Wat maak je trouwens mooie foto's :).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga dit producten dan toch maar eens proberen. Ik heb er al zo veel over gehoord! (:

  BeantwoordenVerwijderen

 
BLOG TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS