maandag 10 februari 2014

Battle of the Dry Shampoos!

Ik kleur al sinds 2007 mijn haren licht- tot donkerbruin omdat ik vind dat het een kleur is die me goed staat. Vorig jaar heb ik ook een aantal maanden een ombré gehad, maar hiervan is mijn haar nog steeds niet volledig hersteld. Ik heb er daarom dan ook voor gekozen om terug te gaan naar mijn natuurlijke haarkleur (binnenkort hierover meer), maar tot die tijd probeer ik mijn haar zoveel mogelijk te ontlasten door het zo weinig mogelijk te wassen. Wanneer ik droogshampoo gebruik, lukt dat best goed en hou ik het zo'n drie dagen uit voor m'n haren weer in de was moeten. Ondertussen heb ik al een aantal budget droogshampoo's uitgetest (en een heel aantal bussen opgemaakt) en is het tijd voor reviews!


First up: de droogshampoo van het huismerk van Kruidvat. Deze doet het best ok op haar dat een dag geleden gewassen is, maar vanaf twee of zelfs drie dagen is deze voor mij niet meer up-to-the-job. Je moet ook erg oppassen met het sprayen: als je deze te dichtbij houdt of te veel laagjes spuit, hou je een grijswitte waas over die je er niet zomaar uitgeborsteld krijgt. 

Beoordeling: 5/10. Maar net geslaagd dus!De volgende droogshampoo die aan uitgebreid onderzoek werd onderworpen was de droogshampoo van Schwarzkopf. Deze doet het wel beter op de tweede en derde dag, maar er kan soms erg veel product uitkomen. Ook hier moet je dus oppassen met hoe dichtbij je de spuitbus houdt of je zit weer met zo'n grijswitte waas op je haren. Als je net zoals ik donkere haren hebt, is dat zeker en vast geen voordeel te noemen. Ik heb het gevoel dat deze wel net iets gemakkelijker uit te borstelen is. Als je ook nog eens met een droge handdoek over je kruin gaat, is het zo goed als verdwenen.

Beoordeling: 6,5/10Als laatste is er de Ultra Doux Droogshampoo met Citrus-extract. Ik moet toegeven dat ik van het citrus-gedeelte niet bar veel merk, maar dat kan ook aan mijn reukvermogen liggen, haha! Maar wat ik net zo leuk vind aan deze droogshampoo is dat hij erg licht is! Zoals bij alle droogshampoo's moet je deze natuurlijk niet te dik gaan spuiten, maar in normaal gebruik verstuift hij licht maar zorgt er wel echt voor dat je haren opgefrist aanvoelen. Ondertussen is er ook een vanille-variant die ik heel erg graag eens wil uitproberen omdat ik dat een heerlijke geur vind. Ik zou het helemaal geweldig vinden als mijn haren de hele dag zo lekker ruiken!

Beoordeling: 8/10Ik denk dat het wel duidelijk is wie voor mij de winnaar is van deze battle, al ben ik nog steeds op zoek naar dé perfecte droogshampoo. Welke (budget) droogshampoo heeft jouw voorkeur? 


2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de tip, die laatste ga ik ook eens uitproberen!
    Ik heb nu die van de kruitvat, maar die vind ik echt waardeloos...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijne battle! De droogshampoo die ik nu heb is echt crap dus ik zou die laatste graag eens gaan proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen

 
BLOG TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS