woensdag 12 februari 2014

Beauty School Dropout #1: Parabenen

Als je begint met make up en beauty, kom je regelmatig termen en producten tegen waarvan je geen idee hebt dat ze doen. Ik moet ook nog steeds erg veel ontdekken en probeer daarom altijd informatie hierover op te zoeken. Ik bedacht daarom dat het misschien leuk zou zijn om de blogpost "Beauty School Dropout" in het leven te roepen et voilà!

Toen ik pas begon met ronddwalen in de wondere wereld van make up, kwam ik vaak de woorden 'parabenen' en 'slecht' in dezelfde zin tegen. Maar wat is dat voor een beest? Wat doet het in make up? En is het nu echt schadelijk? Ik zocht het voor je uit!

Bron: Wikipedia

Parabenen worden gebruikt als conserveermiddel omdat ze effectief zijn tegen schimmels en bacteriën. In cosmetica kun je het in tal van producten terug vinden. Waarom hoor je dan vaak beauty bloggers virtueel juichen als ze een product reviewen waar geen parabenen inzitten? Wel, dat is voornamelijk omdat het product allergische reacties kan veroorzaken, meestal bij gebruik op reeds beschadigde huid.

Er is wel controverse rond het feit of parabenen al dan niet (borst)kanker kunnen veroorzaken. Bepaalde onderzoeken zouden aantonen dat dit inderdaad zo is, maar andere studies zouden dit dan weer tegenspreken. Interessant hierbij is wel dat organisaties die zich inzetten voor kankerbestrijding aan de kant van de non-believers staan en dus geloven dat parabenen veilig zijn.


Wil je toch het zekere voor het onzekere nemen, dan kan je natuurlijk steeds producten kopen die geen parabenen bevatten, maar dan betaal je meestal wel net dat ietsje meer aan de kassa. 


Aan jou dus om uit te maken of je parabeenvrij door het leven wil gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
BLOG TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS