zondag 16 februari 2014

Essence All About Matt Fixing Powder... anders.

Ik heb de grootste moeite met opstaan en probeer het dan ook tot het laatste moment uit te stellen met het volgende scenario tot gevolg: "Oh nee, mijn froe is echt té vettig en ik heb geen tijd meer om mijn haar te wassen! WAAR is mijn droogshampoo?" (Gerommel en hele kamer overhoop gooien) "Ik heb er geen meer!" En ja, daar sta je dan... Of toch niet? Ik keek even rond in mijn stash om gewoon iets te vinden om mijn haar op te frissen. En ja hoor, ik heb het gevonden! Tussen mijn make-up dan nog wel.Het Essence All About Matt Fixing Powder gebruik ik wanneer ik een BB crème of foundation op heb en is de ideale combinatie van twee dingen: het zet mijn foundation waardoor deze langer blijft zitten én het matteert mijn gezicht ('dewy skin' en ik zijn geen goede vriendjes). Ik geloof dat ik ondertussen aan mijn tweede doosje poeder zit en ik verwacht ook dat er nog veel zullen volgen.

Essence All About Matt Fixing Powder Ingrediënten


Maar nu ontdekte ik dus ook een derde toepassing van dit fijne poeder! Ik zag het in één van mijn last minute momenten liggen, bekeek de ingrediënten en besloot de sprong te wagen. Er zit namelijk aluminium starch octencylsuccinate in, een ingrediënt dat je ook terug vindt bij droogshampoo's en dat het vet in je haren absorbeert. Ik nam mijn poederkwast ter hand en... jawel! Mijn froe werd opgefrist en voelde niet meer vet aan.  Een kortstondig vreugdedansje en de auto in, op naar het werk. Het happy ending van dit verhaaltje: het bleef ook de rest van de dag zo!

Ik raad nu niet aan om dit over je hele haar te beginnen poederen, niet alleen omdat je dan waarschijnlijk veel te veel van het poeder moet opgebruiken (en dat is gewoon jammer), maar omdat je hiervoor echt beter een goede droogshampoo kunt gebruiken! Met een spuitbus kan je het beter over je haar verdelen en kan je ook veel gemakkelijker nog wat volume in je haar krijgen. Ik schreef al een review over 3 van deze handige goedjes en die vind je hier. Check it out!


Heb jij nog handige tips over producten voor toepassingen waar ze in eerste instantie niet voor bedoeld zijn?

6 opmerkingen:

 1. Lijkt me een hele fijne matt powder :)
  Liefs, Felicia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, wat een handige tip voor als er geen droogshampoo in de buurt is! Ik moest zo lachen toen je "froe" typte.. Wat kan ik me daar bij voorstellen, haha. Maar bedankt voor de tip, ik ga het zeker eens uitproberen! (mijn droogshampoo is ALTIJD kwijt)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een fijne powder! Ik heb 'm al vaak zien langskomen, binnenkort maar weer even naar de winkel ;).

  Xjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, dit is echt heel grappig! Wel heel goed bedacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, wat leuk! Ik gebruik dit poeder ook écht als poeder :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha leuk zeg ! Ik volg je nu op bloglovin !!

  BeantwoordenVerwijderen

 
BLOG TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS