vrijdag 13 juni 2014

Motivational Friday: I choose to be positive!

 Gisteren zag ik ook een heel erg mooie film: 'Julie & Julia' (echt een aanrader!). Vooral Julia vond ik inspirerend: een vrouw die een glimlach brengt op het gezicht van anderen, geniet van het leven en vooral doet wat ze wil doen en haar gelukkig maakt. Dit inspireerde mij ook om deze blogpost te schrijven!

Ik ben op een kruispunt in mijn leven gekomen: ik sta aan het einde van mijn opleiding en moet beslissen welke kant ik vanaf nu uit wil. Dat is zeker niet gemakkelijk, want kies ik nu voor een extra opleiding? Of start ik met mijn professionele carrière? En zo ja, voor welke carrière kies ik dan? Ik heb het geluk om enkele maanden bedenktijd te hebben, aangezien ik dit jaar enkel mijn stage had. En geloof mij, die tijd heeft een mens nodig.


Er is één ding wat ik wel zeker weet: ik kies ervoor om gelukkig te zijn. Ik wil iets doen wat ik graag doe en me omringen met positieve mensen. In het verleden heb ik me altijd veel aangetrokken van wat andere mensen (buiten degene die echt belangrijk voor mij zijn), van mij vonden, but no more. Ik moet er nog elke dag tegen vechten, maar het gaat steeds beter en beter. Mijn geluk is belangrijker dan hun mening. Ik merk ook hoe meer ik mij van die externe invloeden loskoppel, hoe onbezorgder ik mij ga voelen. Het gaat ook steeds beter als ik een paar dagen alleen ben geweest om mijn gedachten op een rij te zetten. 
Ik wil niet alleen op een afstand blijven van negatieve mensen, maar ik wil me vooral ook omringen met positieve mensen die mij kunnen helpen op weg naar het vervullen van mijn dromen. Want er is één motto waarop ik mijn leven gebouwd heb: "Live life to the fullest". Voor mij betekent dat: niet teveel zorgen maken, die droomreis niet uitstellen omdat het wat duur is, een uitdaging aangaan omdat je weet dat het werk zal kosten, maar je uiteindelijk naar een betere plek zal voeren en vooral genieten van alles om je heen. 


Iedereen heeft wel dromen, maar hoeveel mensen ken jij die ook echt geprobeerd hebben om ter vervulling te brengen? Ik ken er heel wat die zeggen: "Ik heb altijd dit of dat willen doen" of "Ik zou zo graag die en die landen bezoeken". Maar wat houdt hen tegen? Seriously? Ik kreeg de kans om via mijn studentenjob een week op cursus te gaan in Santa Susanna en daar werd het mij pas duidelijk dat je zelf tot alles in staat bent. Ik heb die week een pijl gebroken tegen mijn keel en over hete kolen gelopen. Allemaal uitdagingen, maar niet onoverkomelijk. Ik zag veel mensen twijfelen over deze opdrachten, net als ik, maar doordat we omringd waren door positieve mensen die elkaar steunden, leek die onmogelijke uitdaging ineens niet meer zo'n hoge berg. Het geweldige Human Talent-team (ik hou van die benaming) leerde mij m'n doelen heel duidelijk stellen en ze me voor de geest te halen. Daarna vroegen ze: "Wat houdt je nu nog tegen om dit te doen?". En werkelijk: ik wist het niet. Ik kon geen enkele reden bedenken. Dus wat probeer ik nu te doen? Ik breek mijn dromen op in kleinere stukjes en zet mezelf daarvoor deadlines. Zo blijf ik gemotiveerd om te gaan voor mijn dromen terwijl ik daarbij onthou dat ik over freaken hete kolen ben gewandeld en alles kan als ik me er maar volledig voor smijt. And so I live my dreams.Wat is jouw levensmotto? Wat zijn jouw dromen?3 opmerkingen:

  1. great post!

    from helen at thelovecatsinc.com

    ps. you can win £250+ worth of beauty products on my blog right now, click here!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk blogje! :D Ik hou van zulke positieve stukjes

    BeantwoordenVerwijderen

 
BLOG TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS