dinsdag 10 juni 2014

Goodreads

Bibliofielen aller landen: opgelet! Mag ik even jullie aandacht voor de boekensite die jullie leeservaring zal veranderen. Ik heb het natuurlijk over niets minder dan: GOODREADS!

Sinds ik in 2008 op de universiteit terecht kwam, begon ik gelijk veel meer boeken te lezen. Ik bevond me dan opeens ook erg dicht bij de lokale FNAC die regelmatig leuke 2+1 acties doen en je punten aanbieden op elke aankoop die je doet. Al snel ging ik er wekelijks langs en explodeerde het aantal boeken in mijn kast.

Maar ik was nog op zoek naar the next level: een online ervaring die me nieuwe boeken zou kunnen ontdekken, op basis van de boeken die ik al leuk vond. Zo kwam ik op een dag op Goodreads uit en sindsdien kan ik bijna niet meer zonder wanneer ik begin te lezen. Je kan er een eigen profiel aanmaken en al de boeken die je gelezen hebt in je digitale boekenkast plaatsen. Daarnaast kan je elk gelezen boek ook een aantal sterren geven, op basis van hoe leuk je ze vond en er een volledige review bij schrijven.


Goodreads raad je ook redelijk exact boeken aan die je ook leuk zou vinden, op basis van de boeken die je reeds gelezen hebt. Hoe meer boeken je beoordeelt, hoe juister de aanraders worden.

Je kan er ook lid worden van online boekenclubs. Zo ben ik bijvoorbeeld lid van de 'Netherlands & Flanders Group' waar je elke maand een boek kan nomineren, stemmen, lezen en bespreken. De nadruk ligt hier uiteraard op Nederlandstalige boeken, maar er zijn tal van andere boekenclubs die de nadruk leggen op heel wat verschillende genres.

Daarnaast kan je ook gaan exploreren: een kijkje nemen bij de nieuwe releases van je favoriete genres of nagaan welke boeken het meest in je eigen land of wereldwijd gelezen worden.


Ik vind het echt een top site! Het leukste vind ik dat je kan ingeven op welke pagina je zit en zo kan zien hoe ver je bent gevorderd in je boek. Je kan jezelf ook het doel stellen om een bepaald aantal boeken te lezen per jaar en dat motiveert echt! Ik kan deze site dus alleen maar aanraden voor iedereen die graag leest. Er is trouwens ook een app van!


Links: 

1 opmerking:

 
BLOG TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS